Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Licht tikkend geluid VW Polo 2004 16v 1.4

Vraag gesteld door Paulus90 op 4 mei 2015

Ik ben van plan een VW polo uit eind 2004 te kopen met 120.000 op de teller. Auto ziet er van binnen en buiten super uit. Distr. riem is pas vervangen. Nu hoor ik een heel licht tikkend geluid uit de motor komen dat beter hoorbaar wordt als ik iets gas geef. De dealer zegt dat dit vaker voorkomt bij deze polo's en dat het geen probleem is. Toch heb ik m'n twijfels.. Hoor verschillende verhalen. Kan dit kwaad?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het is natuurlijk lastig het geluid te interpreteren op basis van alleen uw omschrijving. Het betreffende geluid zou een snel tikkende geluid kunnen zijn van de injectoren. De frequentie neemt uiteraard toe wanneer je het toerental verhoogt. Overigens is dit een normaal geluid en is dit in een rijdende situatie niet meer waarneembaar.
Een andere optie zou een tikkend geluid van één of meerdere klepstoters kunnen zijn. In een ver gevorderd stadium is vervanging van de hydraulische klepstoters noodzakelijk maar misschien is dit nog lang niet aan de orde.
Uiteraard zijn er nog meerdere opties maar de eerder genoemde zijn het meest voor de hand liggend.***

Reactie van Paulus90:

Bedankt voor uw (snelle) antwoord. Ik heb de betreffende dealer zojuist gevraagd of de monteur er nog even specifiek naar wil kijken.