Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koplampverlichting

Vraag gesteld door H H den Hartog op 16 oktober 2017

Binnenkort gaan wij met onze Mazda CX 5 naar Engeland de verlichting schakelt automatisch in en dimt ook automatisch bij tegen liggers volgens het instructie boek functioneert dit ook bij het links rijden dus vind ik het overbodig om de koplampen gedeeltelijk af te plakken. Heeft U slechte ervaringen met een automatisch werkende verlichting systeem omdat?
Omdat op uw site Onder Verkeerregels Auto/Groot Brittannië en Noord-Ierland bestuurders aangeraden wordt om de koplampen af te stellen of gedeeltelijk af te plakken met Engeland stickers.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat binnenkort naar Engeland met uw Mazda CX5 met adaptieve koplampen en vindt het overbodig om uw koplampen gedeeltelijk af te plakken.

Bij een auto met adaptieve koplampen is het ook niet nodig de koplampen gedeeltelijk af te plakken omdat de koplampen automatisch inregelen op de situatie.

Lang niet alle auto's zijn uitgerust met adaptieve koplampen, vandaar het algemene advies de koplampen gedeeltelijk af te plakken of lager te stellen. Het gaat er immers om dat u tegenliggers miet mag hinderen/verblinden.