Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koelvloeistofniveau

Vraag gesteld door Boraatje op 10 maart 2018

Ik heb iets vreemds opgemerkt bij mij Volkswagen Bora.
Heb de koelvloeistof bij moeten vullen (een glas) enkele maanden geleden. Het niveau was daarna 1 à 2 cm boven het minimum. Het is erg koud geweest en ik rij altijd korte stukjes. Verwarming doet het prima.
Gisteren toen ik de auto uit de garage reed zag ik vochtige afdrukken (niet vreemd na nat weer) maar die van het rechtervoorwiel zag er vettig uit.
Als smeer.
Ik heb de dag erna bij koude motor de koelvloeistof nagekeken en die stond ineens zeker 2 cm boven het maximum. Ik heb niet bijgevuld ��.
Dus : wat kan dit veroorzaken?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een aantal zaken opgemerkt aan uw Volkswagen Bora. Het niveau van de koelvloeistof schommelt en u had een vet(smeer) vlek bij het rechter voorwiel.

U zult met deze auto langs de garage moeten voor controle, mogelijk heeft u een gescheurde aandrijfashoes wat de smeervlek zou kunnen verklaren.

U geeft niet aan hoeveel koelvloeistof u heeft bijgevuld maar de garage kan het koelsysteem voor u afpersen om op lekkage te controleren.

Dat het koelvloeistofniveau op een moment hoger staat dan dat u het gevuld heeft kan ik niet verklaren als de motor op beide momenten de zelfde temperatuur had.