Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford probleemmotor:2,2 liter TDCi- in Citroen Jumper 110pk bj 2009??

Vraag gesteld door citroen jumper op 12 januari 2018

Ik heb een camper Citroen Jumper van 2009 met een 110 pk motor gekocht. Maar gezien alle verhalen die op internet rondgaan ben ik nu wel bang dat het een miskoop is, omdat hier mogelijk een Ford 2.2 TDCi motor in ligt. Volgens enkelen is de 110 PK versie zonder problemen, maar het algemene advies is niet aanschaffen...alleen ik heb hem al ..wat NU te doen??(technisch gezien?). Want het advies zsm verkopen heb ik allang uit het forum gehaald!
Zijn er betrouwbare ervaren Citroenrijders/dealers die mijn onrust kunnen wegnemen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft vragen over de 2.2 TDCI motor van Ford die gemonteerd is in uw Citroën Jumper van 2009.

Op de website van NKC staan alle problemen met deze motor op een rijtje.

Het overgrote deel van de problemen komen voor bij de 130 en 140 PK uitvoeringen.

Dit sterkt het idee dat het probleem in de zuigers zit en dat die het grote vermogen niet aan kunnen. Voor zover bekend komen de problemen het meest voor bij de 130 en 140 PK versie die zwaar belast worden dus ook bij bestelwagens die met zware aanhangers rijden.

Met de 110 PK versie is het risico dus aanmerkelijk kleiner. Door de motor als hij zwaar belast wordt flink op toeren te houden kunt u de belasting op de zuigerbodem beperken. Ook de smering en koeling is beter bij een hoger toerental. Zorg dat de motor als hij belast wordt niet onder de 2.000 rpm komt.

U schrijft dat er mogelijk een 2.2 TDCI motor in uw camper ligt. Misschien is het verstandig om het motornummer even te laten controleren bij een Ford of Citroën dealer.