Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid garagebedrijf, km stand

Vraag gesteld door riem op 22 mei 2017

Ik wil eventueel een Renault Avantime, 10-2002, kopen bij AD Autobedrijf van Rijn in Broek op Langedijk (NH). Dit is geen officiële Renault dealer. De auto krijgt een servicebeurt en de distributieriem wordt vervangen vóór de evt levering. Is deze garage betrouwbaar en adviseert u de auto eerst te laten keuren.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de betrouwbaarheid van een garage in Boek op lange Dijk.

Op de ANWB garage reviews zijn er géén beoordelingen geplaats van dit bedrijf. Wat dat betreft valt er dus weinig te melden. Het bedrijf is echter wel Bovag aangesloten en wil ik wel nadrukkelijk 6 maanden Bovag garantie aanbevelen. Ik zie in de advertentie echter dat garantie is uitgesloten.

Formeel zou u dat bij een Bovag garage garantie moeten hebben in deze prijsklasse en zéker bij een Renault Avantime. Deze auto staat spijtig genoeg bekend om nogal wat storingen en gebreken. Het is bij de aanschaf van deze auto van groot belang ''een stok achter de deur'' te hebben in de vorm van Bovag garantie. Anders kan een ogenschijnlijke knappe occasion achteraf een reparatie gevoelige aankoop blijken te zijn. En helaas heeft de Avantime die reputatie wel.