Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom zijn de Airbags van een Mercedes niet geopend bij een aanrijding waarbij de Mercedes totallos is verklaard

Vraag gesteld door mercedes airbags op 1 maart 2016

Wij hebben een aanrijding gehad met een Mercedes ( TDI 220 Diesel ) met een BMW die van rechts kwam. Die aanrijding was zo heftig dat mijn vrouw 4 dagen in het ziekenhuis moest verblijven en nu nog , na 18 maanden , aan het revalideren is
en nog steeds moeten haar benen verbonden worden . Zij had ernstige bloeduitstortingen en een gat in haar hoofd ,twee gebroken ribben en een scheur in haar schouderblad en daarbij ook nog een hersenkneuzing , en dat allemaal omdat de airbags van de auto helemaal niet zij opengegaan , maar dan ook geen enkele .Ik vindt dit een schande van zo'n duur merk , de auto is totalloss , dus het was niet alleen maar blikschade . Ook kennen wij iemand die reed in een Vito bestelbusje van Mercedes en die is vier over de kop gegaan en daar is ook geen enkele airbags opgegaan , Ik vraag mij af of dat vaker voorkomt . De importeur reageert helemaal niet op mijn aantijgingen , alleen stuurt hij de klantenservice op mij af met de woorden beterschap met uw vrouw . Wie helpt ons om te gaan naar de aansprakelijkheid verzekering van de Mercedes , wij hebben alles op foto's ook het letsel van mijn vrouw .

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na een zware aanrijding zijn de airbags niet afgegaan.

Wat er precies gebeurd is en of er iets verkeerd gegaan is zal uit een onderzoek moeten blijken.

Om de airbag te activeren moet er een bepaalde vertraging zijn, een airbag die afgaat veroorzaakt vaak letsel. Lang niet bij elke zware aanrijding wordt de benodigde remvertraging gehaald en komt de airbag er uit.

Om licht op deze zaak te brengen zal er dus een technisch onderzoek gedaan moeten worden aan de auto en mogelijk een ongevalsanalyse uitgevoerd moeten worden.

Als u een rechtsbijstand verzekering heeft kunnen zij u mogelijk verder helpen.