Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

niet opstarten radio-navidatie van Peugeot 508 (2013)

Vraag gesteld door berjo op 2 november 2018

Het gaat om een Peugeot 508 (diesel) bouwjaar 508
Bij het starten van de motor komt de volgende storing steeds vaker voor.

* het display van de radio/navigatie zwart blijft
* de radio doet het dan ook niet
* alle parkeersensoren doen het niet
* CD werd uit de CDspeler geworpen en bleef heen en weer gaan (om de paar seconden).

Na de auto volledig te hebben afgesloten en een paar minuten wachten (zachte reset?) en weer starten doet soms! alles het weer.

Soms als tijdens het rijden lang op de ejectknop van de CD speler druk kan het zijn dat het navigatie/radiosysteem weer opstart (eveneens zachte reset?). Ik heb 1 keer storing proberen op te roepen door lang op deze knop te drukken tijdens het rijden op het moment dat het systeem wel functioneerde. Dat lukte toen.

Als het systeem het wel een doet valt deze tijdens het rijden nooit uit. Dat gebeurt pas bij de volgende keer starten

heb een afspraak voor a.s. woensdag bij de dealer. Gaf aan dat er een update zal plaatsvinden. Als dat niet lukt gaat de RT6 )radio enz.' naar een reparateur. Graag uw mening

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een klacht omtrent het radio/navigatiesysteem van uw Peugeot 508.

Er zijn redelijk wat klachten van diverse systemen waar inderdaad sprake is van een defecte unit. Zie ook het aanbod van deze reparateur die ook RT6 noemt als een type met veelvoorkomende problemen. De update van de dealer is wellicht een dappere poging maar de kans is best groot dat reparatie onvermijdbaar is.

Ik weet niet of u de auto nieuw heeft aangeschaft maar van een vijf jaar oude auto zou u dit gerust als een buitensporig gebrek mogen beschouwen. Bespreek met de dealer zeker óók of u op basis van een redelijk te verwachten levensduur van tenminste 10 jaar hier nog enige coulance van mag verwachten. Zie desnoods aanvullend ook het Stappenplan Klachten Na Aankoop.