Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is een Subaru Forester een goede caravantrekker?

Vraag gesteld door Petrussen op 9 december 2015

Ik overweeg een Subaru Forester 2.0i trekgewicht 2000 kg, kenteken gewicht 1477 kg. Caravan is maximaal 1500 kg. Is het een goede keuze? Mag je met een rijbewijs B er ook mee riiden of alleen met BE?
Alvast bedankt.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of een Subaru Forester 2.0i een goede keuze is om een caravan van 1.500 kg te trekken en welk rijbewijs vereist is.

Deze combinatie heeft een maximaal toelaatbare massa van ruim boven de 3.500 kg. U heeft dus een B+E rijbewijs nodig om deze combinatie te besturen.

Om een veilige combinatie te hebben met een caravan van 1.500 kg moet de auto beladen worden met 400 kg inclusief passagiers.

Het koppel van deze auto in verhouding tot de maximale massa is aan de lage kant zodat de te verwachten prestatie op een helling van 8% matig tot redelijk is.***

Reactie van geriko:

word het kogel gewicht van de caravan bij de auto opgeteld.????***

Reactie van Leo Ruijgrok:

De kogeldruk kunt u zien als belading van de auto maar is gewicht van de caravan.***

Reactie van ahasjef:

Onze caravan beladen 1550 kg ging zonder problemen mee omhoog achter onze Subaru Forster 2014 met 150 pk 198 nm benzinemotor op verschillende 12% hellingen in Oostenrijk , er staan meerdere filmpjes op you tube zoals deze : https://www.youtube.com/watch?v=7grMKMEW4vo. De tijd geeft vertrouwen !