Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geldt de beoordeling door de WW van de Nissan Note ook voor jongere occasions en de nieuwe modellen? Zo ja raad to u de aanschaf er van af?

Vraag gesteld door mivdhooft op 17 januari 2017

Gezien de hoge instap en de ruimte auto ben ik geinteresseerd in een jongere Nissan Note occasion (jongere dan ca. 6 jaar). Is uw reactie negatives Dan ben ik geinteresseerd in door u aangegeven vergelijkbare auto's zoals de Ford Fusion,
de Renault Modes en bijvoorbeeld Mazda 2.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de Wegenwacht beoordeling van de Nissan Note voor de recentere modellen gunstiger is dan de wat oudere generatie.

Wanneer we ook naar Duitse betrouwbaarheidsonderzoeken kijken zien we vanaf het 2013 model duidelijk wat verbeteringen maar de reputatie is óók van de eerste generatie nooit slecht geweest. Dat geldt ook voor de Renault Modus die ook zeer directe familie is van de Note.

De Ford Fusion springt er wat dat betreft wel een fractie beter uit maar was met name in de laatste productiejaren inmiddels wel een gedateerde auto geworden. De Mazda 2 is wat mij betreft in uw genoemde rijtje misschien wel de beste keuze met prima rijeigenschappen en een zeer betrouwbare status. De Bifuel (LPG versie) raadt ik echter af vanwege wél hoge onderhoudskosten.