Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vastzitten remklauw

Vraag gesteld door jos2018 op 19 februari 2018

Tijdens Apk 02-2016 remblokken vervangen van mijn Kia Ceed.
Opgemerkt werd dat remklauw RA vast bleef zitten.Bij Apk 02-2017 werd deze remklauw RA vervangen vanwege zelfde probleem nl. het vastzitten.
Nu blijkt bij Apk 02-2018 dat de remblokken overmatig zijn versleten aangezien de remklauw RA wederom vastzat!! Garage gaf aan dat de remklauw is ingesmeerd en weer functioneert. Maar ik vertrouw het niet .....structureel defect?
Is toch vreemd dat telkens de remklauw blijft vastzitten? Gaarne uw advies.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over een vastzittende remklauw van uw Kia Cee'd.

Incidenteel kan het inderdaad voorkomen dat een remklauw inwendig vast gaat zitten. Meestal is het de zuiger die inwendig corrodeert en vervolgens ''op slot'' gaat en niet meer terug komt bij de rem los. Een nieuwe remklauw is in 2017 al 'n keer geplaatst en nu, één jaar later moet dat kennelijk opnieuw gebeuren maar lijkt het vooralsnog mety smeren opgelost.

Wat mij betreft is dit verschijnsel één jaar na dato te vroeg. Wanneer de laatste ingreep toch niet duurzaam genoeg blijkt en het verschijnsel weer terug komt, moet u de betreffende garage toch aanspreken op garantie. Het product is dan non-conform en hoeft u op een dergelijk kort termijn niet te verwachten dat de remklauw wederom vervangen moet worden. De oorzaak is lastig. Het is wel belangrijk dat de remvloeistof volgens voorschrift van de fabrikant tijdig ververst wordt. Remvloeitstof trekt vocht aan en kan het remsysteem inwendig aantasten met corrosie als gevolg.***

Reactie van jos2018:

hallo Jos.

bedankt voor uw reactie.
Inmiddels overleg gehad met garage en men heeft mij verzekerd dat ze het op grond van garantie gaan oplossen!

mvg.

Jos