Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb nissan qashqai 2.0 ltr. als je nood reserve wiel moet gebruiken mag je geen aanhanger of caravan trekken, waarom is dit zo?

Vraag gesteld door nissanalmera op 8 juni 2016

Kan ik een normaal wiel (stalenvelg) monteren naast een lichtmetalen velg? En wat is het benzine verbruik van deze auto ? Bij normaal gebruik en als er een moet trekken van 1250 kg ?
B.V.D. vriendelijke groeten P. Snip lid nr 122027779

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt 1 waarom u met een noodwiel geen caravan mag trekken, 2 of u een stalen wiel mag gebruiken bij een lichtmetaal wiel en 3 wat het brandstofverbruik is met en zonder caravan.

  1. Een noodwiel is bedoeld om van de plaats waar u een lekke band krijgt naar een reparateur te rijden met gepaste snelheid (max 80 km/h). Als u een caravan bij u heeft kunt u met het noodwiel op de vooras nog wel rustig naar een reparateur rijden. De combinatie wordt te instabiel als u het noodwiel op de achteras zet.
  2. Een stalen velg plaatsen bij 3 lichtmetalen mag voor nood, let er op dat u de juiste wielbouten heeft omdat wielbouten voor stalen velgen vaak korter zijn. Laat ook nu de originele band zo snel mogelijk repareren.
  3. Het praktijkverbruik van deze auto is ongeveer 1:12 solo en zal met de caravan er achter rond de 1;8 uitkomen.