Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aanschaf occasion met beenruimte op achterbank

Vraag gesteld door JuLief op 9 januari 2018

We zijn op zoek naar een occasion (tot ong €12.000,-), waarbij het belangrijk is dat er voldoende ruimte is tussen de stoel van de (lange) bestuurder en de achterbank (de stoel van de bestuurder moet ver genoeg naar achteren gezet kunnen worden, maar er moet ook een kinderzitje op de achterbank passen. Dat is nu niet mogelijk bij onze huidige Hyundai Getz 2004). Ook redelijke kofferbakruimte zou fijn zijn. En uiteraard willen we het liefst een veilige, zuinige, betrouwbare (Aziatische?) auto :)

Wat raad u aan? En ik begreep dat het tegenwoordig (gezien de maatregelen) sowieso beter is om een benzine dan een dieselwagen aan te schaffen, of hangt dat toch nog af van het aantal te maken kilometers?

Alvast bedankt voor uw antwoord!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een geschikte vervanger voor uw Hyundai Getz met méér noodzakelijke beenruimte achterin.

Mijn zoektocht begint bij een benzine versie. Diesel is alléén een optie wanneer je richting de 30.000 km op jaarbasis denkt te gaan rijden. Voor particuliere doeleinden is diesel een uitstervend ras.

U zoekt een Aziatisch merk i.v.m. de betrouwbare reputatie. Dat is een terechte opmerking. Met de Getz in gedachten ben ik gaan zoeken binnen dit segment. Ik kom dan uit op de Kia Venga en de Hyundai IX20 die de reputatie hebben een ruim interieur te hebben t.ov. de buitenafmetingen. Dat geldt ook voor de Opel Meriva die ondanks z'n Duitse komaf wat mij betreft ook een betrouwbare en duurzame auto.

Ik heb me dus beperkt tot de compacte klasse met hogere zit. De genoemde modellen zijn zeker de moeite waard om nader te bekijken en de ruimte achterin te testen.Op de bekende occasionsites kunt de genoemde modelen binnen het budget selecteren én binnnen een redelijke straal van uw woonplaats.***

Reactie van JuLief:

Dank voor uw uitgebreide antwoord! We gaan op zoek!