Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

TPMS sensoren Opel Mokka opnieuw instellen bij winterbanden wissel

Vraag gesteld door Armand123 op 10 april 2017

Afgelopen najaar heb ik voor mijn Opel mokka (bj 2015) een set winterbanden gekocht met TPMS sensoren. Nadat ik dit voorjaar mijn zomer banden weer monteerde kreeg ik spontaan een foutmelding dat nu de Tpms sensoren in de zomerbanden niet kunnen worden uitgelezen. Na navraag bij Opel blijkt t zo te zijn dat ik bij iedere bandenwissel mijn TPMS sensoren opnieuw moet laten inregelen (a €49 per keer) Dit zou neerkomen op een jaarlijkse kostenpost van 98 euro wat uiteraard niet verteld is bij de aanschaf. Is er misschien een methode om deze kosten te vermijden? Ik denk aan andere tpms sensoren of anders afregelen oid? Alvast bedankt

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een set winterbanden aangeschaft met TPMS sensoren en vraagt nu of er een mogelijkheid is om de sensoren te laten werken zonder de sensoren in te lezen in de auto.

Voor zover mij bekend zult u de TPMS sensoren altijd moeten inlezen in de auto. Uw boordcomputer moet immers weten van welke sensoren hij de informatie moet doorgeven. Op een parkeerplaats maar ook bij stadsverkeer hangen er vele signalen in de lucht waar de computer anders geen keuze uit zou kunnen maken.

Misschien kunt u een deal maken om voor één bedrag de opslag, het wisselen en het inlezen te kopen.

 

Reacties

B. van Asselt

Auteur - 1 december 2023

Dit apparaatje is niet meer bij Ali Expres te vinden. Temu heeft het nu in zijn assortiment voor welgeteld   € 8,09. Kan al heel snel uit als je 2x per jaar een bandenwissel moet uitvoeren.

Pieter

ANWB Expert - 3 december 2023

Dank u voor deze nuttige aanvulling.

 

Reactie van Opel aanschaf:

 

 

Voor de Karl vond ik de inleer tool EL-50448.

Op ali express voor €7,15 Voor zo'n bedrag ga dit uitproberen.

https://nl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initia...

M.v.g.

Wim

 

Reactie van Armand123:

 

 

met de EL-50448 tool kan inderdaad eenvoudig zelf je opel bandenset opnieuw programmeren.

Ik héb deze tool uiteindelijk ook gekocht en werkt perfect.

Door te gaan naar het bandenspanningsoverzicht in de boordcomputer en vervolgens de knop op de richtingaanwijzer lang ingedrukt te houden wordt je de vraag gesteld of de sensoren wil herprogrammeren. Indien je op ja drukt zal de claxon 2x klinken en het knipperlicht bij de te programmeren band continue branden. Vervolgens zet je t uiteinde van de tool op de band thv de ventiel en druk je op de knop op de tool. Vervolgens hoor je de claxon 1x en is de sensor opnieuw geprogrammeerd. Ga daarna het rondje door de continue brandende knipperlichten te volgen. Bij de laatste zal de claxon meerdere keren kort te horen zijn als teken dat alles klaar is.

Het programmeren is een klusje van nog geen 5 minuten.

En daar rekent de dealer bijna 50 euro voor... Dat is nog is geld verdienen.

Doe er je voordeel mee.

Let op: dit aparaatje : EL-50448 werkt zover bekend alleen op opel en gm