Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

tankpistool slaat af door verschoven veiligheidsklepje in tank Toyota Verso

Vraag gesteld door Nelson3 op 17 augustus 2018

Hallo,
Ik heb een Toyota Verso uit 2006. Ik kan met geen mogelijkheid normaal tanken, want binnen 1 seconde slaat het vulpistool af, ongeacht hoe ik die vasthoud. Er zit geen verstopping in de tank. Volgens Toyota dealer komt dit vaker voor bij oudere Toyota's: er zit een soort van veiligheidsklepje in de tank voor als je met de auto over de kop gaat, dat het klepje er dan voor zou zorgen dat er geen benzine uit de tank lekt. Volgens hem is de enige manier om dat klepje er helemaal uit te halen.
Vragen:
1. Zit zo'n klepje standaard in elke auto?
2. Is er een andere oplossing mogelijk dan het hele klepje eruit te verwijderen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Het tankpistool slaat bij uw Toyota Verso steeds af. Uw dealer kent het probleem en zegt dat verwijderen van het klepje de enige oplossing is. Ik mag aannemen dat de dealer zich goed heeft laten informeren. Dealers kunnen voor technische ondersteuning terecht bij de importeur. Op het Corollaforum lees ik wel dat er voor de dieselversie een gewijzigd type verkrijgbaar zou zijn.

Of dat klopt, en dat ook geldt voor de benzinevarianten zou uw dealer moeten navragen. Die heeft de taak om uw auto te onderhouden met behoud van alle veiligheidsvoorzieningen die af fabriek zijn aangebracht. Een terugslagklep in de vulopening is gebruikelijk en zit er niet voor niets. Verwijderen zal het probleem wel oplossen, maar maakt de taak van dat klepje ook meteen ongedaan. Dat lijkt me inderdaad niet wenselijk.