Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 107 koppeling vervangen, schakelt nog steeds slecht naar 2e en 3 versnelling

Vraag gesteld door RichardBl op 20 november 2017

1 week geleden koppeling van peugeot 107 laten vervangen ivm het slecht schakelen naar vooral 2e en soms 3e versnelling. Ik heb vooraf gezegd of het probleem met de synchronisatie te maken kon hebben. Hun conclusie was koppeling is versleten. Dit blijkt ook het geval. Complete koppeling is vervangen, echter het schakelprobleem is niet verholpen. Na verhaal te hebben gehaald over de slecht uitgevoerde werkzaamheden dat het probleem niet is opgelost weten zij mij direct uit te leggen dat het probleem aan de synchomesh te wijten is en dat de versnellingsbak vervangen dient te worden. Kan het ook de afstelling zijn van de vork? Het koppelingspedaal zit ook er laag (bijna op de bodem) na de reparatie.

Mijn vraag: had de garage dit niet kunnen constateren of tenminste in twijfel kunnen trekken en moeten controleren tijdens het vervangen van de koppeling? Nu moet ik opnieuw veel werkuren betalen terwijl deze al gedemonteerd was tijdens de werkzaamheden.

De peugeot heeft 155.000 km gelopen en 90% op de snelweg (weinig schakelen)

Kan ik ze in gebreke stellen en alleen de materiaalkosten betalen of hebben zij gelijk, of dien ik een second opinion te laten doen bij de peugeot dealer?

Ik heb geen behoefte om weer 600 euro te gaan betalen.
Bij voorbaat dank

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na het vervangen van de koppeling van uw Peugeot 107 blijft het probleem van slecht schakelen bestaan. Probleem doet zich vooral voor bij 2e en 3e versnelling.

Een versleten koppelingsplaat zal niet snel leiden tot slecht schakelen. Meestal is het probleem dan dat de koppeling niet goed vrij komt of inderdaad een probleem in de versnellingsbak.

U geeft aan dat de koppeling erg laag zit (bijna op de bodem) wat mogelijk een fout in de afstelling betreft waardoor de koppeling mogelijk niet goed vrij komt.

Het beste kunt u voor een second opinion naar een officiële Peugeot dealer gaan.