Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koop showroommodel 0 kilometer kenteken 2015

Vraag gesteld door YariLeonie op 31 maart 2017

Waar moet je bedacht op zijn bij aankoop van een showroommodel met 0 kilometer op de teller en kenteken Jan.2015. Wat zijn de voor- en nadelen; ook verzekeringstechnisch gezien. Het gaat om een Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U kunt een showroommodel annex voorraadauto kopen. Hij staat al op kenteken maar is nog niet gebruikt.

Belangrijk is de garantie. Die gaat altijd in op het moment dat het kenteken tenaamgesteld wordt, in dit geval dus januari 2015. De lengte van de garantie kan dan een onderhandelingspunt zijn.Die is belangrijk, ook omdat lange stilstand van het accupakket niet bevorderlijk is voor de levensduur van de auto. Ik zou zeker opteren voor een volledige garantieperiode op het accupakket.

Voor de verzekeringspremie maakt het in zoverre uit, dat de aanschafwaarde en dagwaarde lager ligt dan van een auto die u nieuw bestelt. Naast de aanschafwaarde is de oorspronkelijke nieuwprijs en het gewicht ook bepalend voor de premie, en die blijven natuurlijk hetzelfde als bij een nieuwe auto.

De korting die u krijgt moet het u waard zijn om deze auto van twee jaar oud interessant te maken. Dat de auto al twee jaar onverkocht staat, geeft u een sterke positie bij de onderhandelingen.