Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Skoda Yeti TSI, automaat; problemen te verwachten?

Vraag gesteld door RO. op 17 mei 2017

We zijn van plan een Skoda Yeti, benzinemotor, TSI, automaat, (2014 - 2017) aan te schaffen. Maar: we zullen in de toekomst wellicht veel minder 10.000 km per jaar gaan rijden. 1. Levert dit beperkte gebruik problemen op voor de injectie motor (eerder ontregeld of iets dergelijks)? Is een auto met een ander type motor beter? 2. We hoorden recent dat er veel problemen zijn met de distributie-ketting. Wat zijn de ervaringen? Wat is de ervaring van de ANWB? 3. Of hebben de recente modellen inmiddels een distributie-riem, die minder problemen oplevert?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Skoda Yeti TS met automaat een verstandige koop is.

De TSI reputatie was inderdaad niet helemaal feilloos maar een Yeti van deze generatie is een prima aankoop. Voor de DSG automaat geldt eigenlijk het zelfde en zijn klachten van weleer gelukkig nu niet meer actueel. Ook wanneer u in de toekomst onder de 10.000 km op jaarbasis duikt is dat wat mij betreft geen reden de Yeti van het lijstje te schrappen.

De z.g.n. nieuwe generatie ea211 motoren zijn inderdaad voorzien van een distributieriem. Het is mij niet duidelijk welk motortype van u de voorkeur krijgt maar met deze aanvullende info kunnen we aangeven of dit een snaar of ketting versie is. Ik wil dus nogmaals benadrukken dat we over deze generatie Yeti gelukkig geen negatieve bereichten ons bereiken.