Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Drukcilinder in versnellingsbak vervangen

Vraag gesteld door TonvS op 25 juni 2015

Bij onze auto (Fiat Punto evo 1.3 multijet, 2010 , 30.000km) moest de drukcilinder in de versnellingsbak vervangen worden. Kosten €688.

Mijn vraag is of dit gegeven de kilometerstand en leeftijd normaal is. De auto wordt overwegend op korte afstanden gebruikt.
Daarnaast hebben we nog enkele klachten, die ik in andere vragen zal omschrijven.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het gaat hier kennelijk om het hydraulische druklager die waarschijnlijk vanwege lekkage vervangen moest worden. Wat leeftijd en zeker de kilometerstand betreft is dit wel buitensporig te noemen. Van normale slijtage kan bij 30.000 km geen sprake zijn, óók niet wanneer het voornamelijk korte ritjes betreft. Wanneer de dealer die deze reparatie heeft uitgevoerd, óók het bedrijf is die u de auto heeft geleverd, zou 'n stukje coulance wel op z'n plaats zijn. Wellicht is de reparatie al uitgevoerd en de rekening al betaald. Dan is het altijd lastig met terugwerkende kracht iets voor elkaar te krijgen. Toch zou u best nog bij de dealer mogen aankloppen en vragen of u niet voor coulance in aanmerking had moeten komen. Van een dergelijke cilinder had u een langere levensduur van mogen verwachten.