Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Daihatsu cuore(2004) met 149000 km "versleten"?

Vraag gesteld door Regino op 1 april 2015

Mijn vriendin heeft een Daihatsu Cuore 65-PJ-GG uit 2004 en 149000 km.Deze is vorig jaar gekocht van iemand en blijkt veel olie te gebruiken en " pluimt".Krijg te horen van een dealer dat deze kleine motor versleten is en een ruilmotor de enige oplossing is boven revisie?
Een motor revisie specialist verteld dat het beter is om de Daihatsu zo snel mogelijk te verkopen en te kijken naar een andere auto.Welke?
En zijn alle kleine "3 pitter motoren" zo snel versleten,want ik zie ook hetzelfde model van 2004-2007 met ruim 200000 km op de teller!
Wat is juist en wat kan ik het beste doen nu?Vriendelijk dank!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Bij een verbruik van méér dan 1l op 1000 km is er sprake van een te hoog olieverbruik en is reparatie aan te bevelen. Kennelijk is de conclusie van de dealer en het revisie bedrijf dat het motorische gedeelte versleten is.
Wat mij betreft is dit niet een herkenbaar beeld van dit motortype. Deze motor is toegepast bij verschillende merken en heeft juist een hele betrouwbare status. Daarbij komt ook dat 3 cilinders binnen de moderne auto-industrie juist een enorme doorontwikkeling hebben doorgemaakt. Wat mij betreft heeft uw vriendin het met deze Cuore niet getroffen en is dit kennelijk de erfenis van de vorige berijder. Een slechte ervaring met deze 3 cilinder is duidelijk meer een uitzondering dan een regel. Een vervanger voor deze Cuore mag naar mijn mening best weer een Cuore of andere 3 cilinder zijn.