Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

slecht starten suzuki splash

Vraag gesteld door helpdesk op 11 april 2016

Mijn suzuki splash automaat is nu 1½ jaar oud en sinds een half jaar problemen met starten. Soms start hij direct, de andere keer stottert hij en dan ineens start hij. Het maakt niet uit of de temperatuur hoog of laag is.
Bij de dealer is al meerdere keren er naar gekeken, zij hebben de MAP sensoren al vervangen, een keer de temperatuur sensoren. de computer uitgelezen en men komt er niet achter wat de oorzaak is. Ook suzuki Ned . technische dienst weet het niet. Dealer raadde mij aan de autosleutel niet direct helemaal naar start te draaien maar even wachten en dan doordraaien. Lijkt wel alsof er "voor"gegloeid moet worden. Er gaan dagen voorbij dat het in eenkeer goed gaat maar ook dagen dat het achter elkaar mislukt.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn en is er een oplossing. Het wordt een grote ergenis.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een soms slecht startende Suzuki Splash.

De Splash heeft eigenlijk een uitstekende reputatie en is een dergelijke klacht best opmerkelijk. Toch komt de Wegenwacht incidenteel weleens 'n paar klachten tegen die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met dit verschijnsel.

Het komt voor dat de auto de contactsleutel niet meer ‘herkent’. Soms is er sprake van een los of slecht contact makende stekker bij de startmotor die vervolgens startproblemen veroorzaken. De oplossing is een kwestie van even goed opnieuw monteren. Hetzelfde geldt voor de stekker aan de zekeringkast, als die los trilt of slecht contact maakt, kan de auto stilvallen en blijken alle elektrische functies ineens verdwenen.

Misschien kunt u uw dealer hiermee op een nieuw spoor zetten.***

Reactie van helpdesk:

Hartelijk dank voor uw snelle antwoord. Ik heb het voorgelegd aan de dealer. Zij hebben het nagekeken en dit bleek allemaal in orde.
Ik vertelde ook dat als ik een lang stuk op de cruisecontrole rijdt dan is het benzine verbruik niet constant. cruise op 120 KM per uur , verbruik gaat dan van 15.6 tot 23,5 en alles daartussen.
Men wil nu bekijken of de cruisecontrole eventueel er iets mee te maken heeft.