Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een vraag over de mercedes m klasse

Vraag gesteld door melle op 20 februari 2017

Wat zijn de zwakke punten van de mercedes bj 2002 . 2001.
2000
vriendelijke groet m zwerwer

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de aandachtspunten van een Mercedes M-klasse als aan te kopen occasion.

Deze Mercedes voldoet niet aan het predicaat ''Duitse degelijkheid'' en was de eerste Mercedes die in de VS werd geproduceerd. De algehele bouwkwaliteit was van de W-163 niet hoogstaand. Roest en slechte materiaalkeuze zijn van deze generatie opvallende kritieken maar ook hinderlijke gebreken aan schuifdak, raambediening en een defecte stuurinrichting. De meeste aandacht gaat uit naar de motor met hoog olieverbruik en defecte koppakking. Ook de automatische transmissie kent veel klachten.

Vooral motor en bak problemen zijn gezien de financiële consequenties essentiële aandachtspunten. Het betreft zeker en auto die vóór de koop daarop grondig bekeken en getest dient te worden. Andere zwakke schakels neem je wellicht wel voor lief bij een 16-17 jaar oude auto.

Het aantrekkelijke is dat het zeker een fijn rijdende auto is en wellicht voor u binnen een betaalbaar budget. Maar een defect aan de motor of versnellingsbak maakt een relatief goedkope auto wel ineens erg duur. En een M-klasse met 6 maanden Bovag garantie maakt de koop een stuk veiliger óf eventueel vóór de koop een aankoopkeuring.