Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eigen risico verzekering

Vraag gesteld door Yrrahrekkab op 9 oktober 2017

Ik heb een camper gehuurd. Ik heb per ongeluk diesel in de watertank getankt. De verhuurder gaat dit herstellen en mij de kosten in rekening brengen. Mijn eigen risico is € 1000. Ik had dit eigen risico weg verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij. Gaat deze uitkeren of zal men zeggen: het is verwijtbaar gedrag dus niet?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft in een gehuurde kampeerauto diesel in de watertank getankt. De verhuurder gaat dit repareren en brengt de kosten bij u in rekening. U heeft een verzekering afgesloten voor het eigen risico en vraagt of deze verzekering zal uitbetalen.

U zult de voorwaarden van deze verzekering hierop moeten nalezen.

In veel gevallen wordt schade door opzet, grove schuld of nalatigheid uitgesloten. U zult dus bij de verzekeraar moeten informeren wat er in de polis staat en of er, indien van toepassing, aanspraak wordt gemaakt op bovenstaande uitsluiting.***

Reactie van Yrrahrekkab:

Naar mijn mening heb ik het eigen risico verzekerd, ongeacht de onderliggende oorzaak. De aard van de schade is dus niet relevant.***

Reactie van Jack46:

Ongeacht de onderliggende oorzaak? Zo werken verzekeraars niet helaas. Als het niet onder hun dekkingsvoorwaarden valt , gaan ze heus geen cent uitkeren.