Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten voor arbeid en gebruik testapparatuur. Geen reparatie uitgevoerd.

Vraag gesteld door H Klein op 9 januari 2017

Ik heb mijn auto voor APK langsgebracht. De garage belt mij dat er zo'n 1400, - euro aan kosten gemaakt moeten worden om door de apk te komen. Ik laat deze werkzaamheden niet uitvoeren. Vervolgens krijg ik toch een factuur, die aanzienlijk hoger is dan een apk. (1 uur werk a 62,50 en gebruik test appratuur a 28,50, beide ex btw)

Moet ik deze factuur betalen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft uw auto weggebracht voor een APK. Tijdens de keuring blijkt dat de auto zo niet goedgekeurd kan worden. De garage belt u dat er voor € 1.400,- gerepareerd moet worden om de auto goedgekeurd te krijgen.

U geeft geen opdracht tot reparatie en haalt de auto op bij de garage. U krijgt nu een rekening van 1 uur werk en gebruik testapparatuur en vraagt of u deze rekening moet betalen.

Alles waar u opdracht voor gegeven heeft moet u natuurlijk ook betalen. Ik zou dus zeggen kosten voor de APK en eventueel gebruik testapparatuur die noodzakelijk is voor de keuring.

De garage is namelijk formeel verplicht de keuring geheel af te maken, ook als duidelijk is dat de auto niet wordt goedgekeurd.

U schrijft niet om welk merk en type auto het gaat. Bij de ANWB zijn de kosten voor APK, voor leden, vanaf € 53.90 inclusief BTW.