Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

"Franse tolwegen lichten Nederlanders op": klopt dat?

Vraag gesteld door Marjo47 op 7 juli 2018

Van de week ontvingen wij bijgaande link met filmpje waarin wordt gesteld dat wij worden opgelicht met de Franse toltarieven als je met een creditcard betaald. Is dit waar? En zo ja, is dit al jaren zo, en nog steeds het geval?

http://www.talentenfilmpjes.nl/man-laat-zien-hoe-je-kan-voorkomen-opgelicht-te-worden-door-franse-tolwegen/

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over een fimpje waarin wordt gesuggereerd dat Nederlanders worden opgelicht bij betaling van toltarieven op de Franse snelwegen. U wilt weten of dit klopt.

Dit filmpje is al eens eerder via sociale media voorbij gekomen. Het is van juli 2015.
Wij hebben geen signalen van leden ontvangen en herkennen dit beeld van oplichtingspraktijken niet.

Wat wel eens voorkomt is dat de tariefklasseberekening bij een caravancombinatie of camper niet altijd goed gaat en dat men wordt aangeslagen voor een verkeerde klasse (klasse 4 in plaats van klasse 2).

Op anwb.nl geven we informatie over de tariefklassen. Onderaan de pagina wordt ook advies gegeven wat te doen als men voor een verkeerde klasse is aangeslagen.

  • Mocht toch het verkeerde tarief berekend worden, dan is het mogelijk assistentie in te schakelen via de intercom bij de ticketautomaat. In geval van het terugvorderen van een eventueel te veel betaald bedrag, kan er (ook naderhand) contact worden opgenomen met de betreffende tolmaatschappij. De contactgegevens staan op het ticket. Het is belangrijk het ticket als bewijs mee te sturen naar de tolmaatschappij.