Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurbekrachtiging Fiat Panda 2012 valt uit, waardoor en welke reparatie?

Vraag gesteld door Koksmuts op 26 februari 2018

Stuurbekrachtiging van Fiat Panda 2012 valt steeds uit. na 10 seconde motor uit doet deze het weer. Wat is er aan de hand en welke reparatie moet er worden uitgevoerd?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de noodzakelijke reparatie is van de stuurbekrachtiging van een Fiat Panda die regelmatig uitvalt.

De elektrische stuurbekrachting is niet vrij van soortgelijke klachten. Dat geldt niet alleen voor Fiat. Ook andere merken hebben nog weleens te kampen met stuurbekrachtiging uitval.

Dergelijke klachten komen zodanig veelvuldig voor dat er inmiddels gespecialiseerde bedrijven zijn die dit voor een redelijke prijs kunnen oplossen. Zie o.a. deze stuurbekrachtigingsspecialist met ook een prijsindicatie. Ik ben wel van mening dat een uitvallende stuurbekrachtiging geen gebruikelijk gebrek is voor een auto van deze leeftijd. Hopelijk is er een dealer in het spel, waaraan u zeker moet voorleggen dat dit eigenlijk een onacceptabel buitensporig gebrek is, en dat dit geen incident betreft maar veelvuldig voorkomt. Van een degelijk duurzaam component mag u een langere levensduur verwachten. Misschien dat de betreffende dealer u een coulant voorstel kan doen en dit voor een redelijk bedrag kan herstellen.