Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rekje om fietsen ongedemonteerd binnen in de auto te vervoeren

Vraag gesteld door Boreas op 16 mei 2015

Wij overwegen een (nieuwe) Ford Galaxy/VW Sharan/Seat Alhambra aan te schaffen om onze twee fietsen (ebikes) in de auto te kunnen vervoeren zonder demontage van voorwiel of zadel. Op internet vond ik een fietsenrekje waarbij de fietsen ongedemonteerd in deze MPV's geplaats kunnen worden. Zie: http://www.radivan.de/radivan Is daar ervaring (of met soortgelijke rekjes voor fietsvervoer in de auto) mee?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Dit is voor mij de allereerste kennismaking met deze fietsendrager of inderdaad fietsenrekje. Ervaringen binnen de ANWB zijn er dus niet en ik kom eigenlijk ook geen gebruikerservaringen tegen.
Wat de constructie betreft wordt het rekje verankerd aan de stoelbevestiging. Op zich lijkt me dat een deugdelijke constructie, hoewel het mij wel verstandig lijkt de achterwielen óók vast te zetten. Met name om het stuiteren te voorkomen. Er zijn in de auto haken aanwezig om dat met een spanbandje te doen. Verder lijkt het me een prima alternatief voor een veel duurdere trekhaak/E-bike drager combinatie.