Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

geen afgifte vrijwaringsbewijs

Vraag gesteld door Merellaan3145 op 13 juli 2017

Op 07-06-2017 heb ik bij een autohandelaar Na een proefrit werd geconstateerd dat er geen technische gebreken aan de auto waren is er een deal gesloten over de verkoop.
Mijn kenteken kaart en het door de RDW verstrekte formulier met de tenaamstellingscode heb ik overgedragen .
De handelaar zou mij zo spoedig mogelijk een afstands verklaring overhandigen. Op maandag Inmiddels zijn er vier werkdagen verstreken en heb ik nog niets ontvangen. Heb inmiddels twee keer mondeling contact gehad met de eigenaar , waarbij hij telkens aangeeft dat de overschrijving morgen gebeurt.
Bij navraag bij de RDW staat tot heden het kenteken nog steeds op mijn naam. Omdat ik als eigenaar verantwoordelijk blijf voor het voertuig maak ik mij zorgen . en kan de auto ook niet uit de belasting en verzekering doen .
Kunt u mij adviseren wat ik het beste kan doen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft uw auto verkocht aan een handelaar en de auto plus de kentekencard en de tenaamstellingscode overhandigd aan de handelaar. U zou het vrijwaringsbewijs zo snel mogelijk krijgen. Nu, een week later en twee keer bellen, heeft u nog steeds geen vrijwaringsbewijs ontvangen en vraagt wat u het beste kunt doen.

Veel handelaren hebben een RDW aansluiting en zetten een ingekochte auto in de handelsvoorraad zodat er op het zelfde moment een vrijwaringsbewijs kan worden afgegeven.

Het beste kunt u de handelaar bezoeken en samen met hem een kentekenloket of RDW balie bezoeken om het kenteken over te schrijven. Als de handelaar daar niet mee instemt kunt u het beste aangifte doen bij de politie.