Naar artikel

Waarde opties bij bepaling dagwaarde na total-loss?

Vraag gesteld door mfw op 15 oktober 2018

Beste mensen van de ANWB, helaas is mijn auto (5-XBP-55, 86.500 km) na een ongeval totall-loss verklaard. Nu probeer ik de juiste dagwaarde te berekenen: bij invoer krijg ik wel de juiste versie (als enige optie, maar wel de goede dus), echter bij invoer van de opties kan ik pakweg € 3.500,- aan opties niet als mogelijkheid invoeren (pano-dak, hifi-systeem etc.). Daardoor geeft de berekende nieuwwaarde van de auto dus zo'n 3,5k lager aan.... en dus ook een lagere dagwaarde lijkt me. Hoe kan ik die opties toch mee laten tellen? Dank!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vraag is in behandeling. Een reactie volgt z.s.m.



***

Reactie van Harm Zeven:

U heeft de waardebepaling van uw nodig omdat deze total loss is geraakt. In de ANWB Koerslijst zijn niet altijd alle opties terug te vinden. Dat heeft enerzijds met de ruimte te maken en de soms met de enorm lange optielijsten.

Aan de andere kant hebben sommige opties niet of nauwelijks meerwaarde bij een gebruikte auto, zeker niet als het optische aanpassingen zijn. Smaken verschillen nu eenmaal. Ook een trekhaak is een goed voorbeeld, de ene koper zoekt dit wellicht, maar iemand anders laat de auto dan staan omdat hij wellicht een zware aanhanger heeft moeten trekken.

We nemen even per mail contact met u op om een zo goed mogelijke indicatie in uw geval te kunnen afgeven.