Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto?

Vraag gesteld door audejo op 1 september 2015

Wij overwegen de aanschaf van een tweedehands Nissan Leaf, Renault Fluence ZE of Opel Ampera.
- Waar moeten we in het algemeen op letten
- Welke zou u adviseren
- Hoe verwacht u dat de wegenbelasting voor de Ampera zich gaat ontwikkelen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Bij de aanschaf van een gebrukte elektrische auto is de accu het belangrijkste aandachtspunt. De verwachting van de levensduur van de accu is positief..

Om u in de keuze te adviseren is wat meer info nodig, zoals uw rijgderag en autogebruik. Met hoeveel mensen moet u in de auto kunnen zitten, hoeveel km rijdt u per dag en hoe vaak maakt u ritten langer dan 100 km?

Achter in de Ampera kunnen maar 2 mensen zitten, maar door de range-extender is de actieradius bijna onbeperkt.                                                                   De Leaf is een volwaardig elektrische auto met 4-5 comfortabele zitplaatsen en goede rijeigenschappen., de actieradius is echter beperkt                                  De Renault Fluence ZE is ook een volledig elektrische auto met 4-5 comfortabele zitplaatsen. Ook hier is de actieradius beperkt. Bij deze auto is in het rijgedrag merkbaar dat het hier om een omgebouwde benzine auto gaat. In basis zou de accu uitwisselbaar zijn maar daar is men al weer een tijdje van afgestapt. Er zijn geen accu wissel stations meer.

U zult zelf moeten kijken waar de auto aan moet voldoen en dan met de gekozen auto een uitgebreide proefrit maken alvorens u uw keus maakt.

Bijgaand een link naar de site van de belastingdienst waar ook de belastingplannen 2017-2020  staan  https://goo.gl/oEStMI