Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 308 sw geeft foutcode bij trekken van caravan met ATC

Vraag gesteld door Wim K op 24 maart 2016

Mijn Peugeot 308 sw (2014) geeft foutcode dat de trekhaak niet in orde zou zijn. Dit met als vervelende actie dat er geen stroom wordt doorgegeven naar de remlichten van mijn Dethleffs 470 caravan (2015)welke is uitgerust met ATC. De caravan is getest of alles goed is aangesloten en geeft geen problemen zelfs niet bij een ander trekkend voertuig (Opel of Mercedes). Mijn Peugeot dealer kan mij niet verder helpen en heb ik de hulp ingeroepen van Peugeot Nederland die heeft toegezegd dit voor te leggen aan hun technisch platform en eventueel aan de fabriek. Dat de Peugeot 308 (ook een nieuwe 308 geeft de zelfde foutcode!) in 2015 door jullie is uitgeroepen tot 1 van de 5 uitverkoren trekauto's van het jaar, verbaast mij nu zeer. Is bovengenoemde case bij jullie bekend, zo ja, wat is de oplossing of niet bekend en wat kunnen jullie voor mij betekenen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een foutcode bij uw Peugeot 308 sw wanneer uw caravan inclusief stekker is aangesloten.

In ieder geval kan de caravan als veroorzaker wel uitgesloten worden. Het lijkt er op dat bij het aansluiten van de bedrading en stekkerdoos de software van de auto niet is aangepast. U zou zelf óf uw dealer contact op kunnen nemen met een trekhaak bedradingsspecialist die ongetwijfeld een verlossende oplossing weet.
Dat betreft ECS-Electronics in Breda.***

Reactie van WicoHeemskerk:

Ik heb momenteel deze foutmelding zelfs wanneer er helemaal niets met mijn trekhaak verbonden is. De auto is net voor de elektronica in reparatie geweest en qua software up-to-date gemaakt. Nu meldt het systeem dat de aansluiting van de trekhaak een storing genereert.
Is het bovenstaande probleem ooit verholpen?