Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur automatische versnellingsbak

Vraag gesteld door Didabo op 17 mei 2018

Ik heb een toyota auris met een automatische versnellingsbak,ik kreeg bij mijn laatste onderhoudsbeurt te horen dat de versnellingsbak aan vervanging toe was.
De kilometerslang was op dat moment ca. 165000 km,
En alle kleine en grote beurten waren volgens schema uitgevoerd.
Graag een reactie of dat mogelijk is.

BIj voorbaat dank

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de te verwachten levensduur is van een automatische versnellingsbak.

In alle redelijkheid denk ik aan tenminste 200.000 km. Bij de huidige tellerstand is dit defect dus nogal vroeg te noemen. Het is ook weer niet zo dat het uitgesloten is bij een dergelijke kilometrage maar het dus zeker aan de vroege kan. En in verreweg de meeste gevallen komt het in een autoleven per definitie niet voor.

Het is wel van belang te weten wát er defect is en of de garage kan veklaren hoe dat kan. Ik denk niet dat het onderhoud van invloed is voor de levensduur van de automaat. Er zijn geen specifieke handelingen voor de automaat opgenomen in het onderhoudschema. Misschien kunt u de dealer nog daarmee bespelen, dat een goed onderhouden auto dit gebrek toch niet zou mogen vertonen. Hopelijk is er nog iets van coulance mogelijk omdat een gebrek aan toch een duurzaam component, niet helemaal past binnen de zeer betrouwbare en duurzame reputatie van Toyota.