Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een redelijke prijs voor 3 maanden garantie bij aankoop 2e hands auto

Vraag gesteld door ktb op 8 december 2018

War is een redelijke prijs voor 3 maanden garantie bij aankoop van een 4 jaar oude auto

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat een redelijk bedrag is voor een garantie termijn van drie maanden.

Bij Bovag garantie is er al gauw sprake van gemiddeld zo'n 1000 euro verschil. Dat betreft wel een periode van 6 maanden en bestrijkt zo'n beetje de hele auto dus incl. arbeid en onderdelen

Een termijn van drie maanden is wellicht een ''eigen'' garantie waarvan je je moet afvragen wat dit inhoudelijk voorstelt. Meestal is er dan sprake van garantie op motor en versnellingsbak en dan slechts beperkt tot de inwendig draaiende delen. Uiteindelijk stelt dat nauwelijks iets voor en durf ik daar amper een meerprijs voor te noemen. Méér dan 'n paar honderd euro zal het zeker niet zijn en is een degelijke summiere garantie eigenlijk 'n beetje gebakken lucht.

Misschien dat u éérst naar de inhoud van deze garantie moet vragen en of u de voorwaarden ook ergens ''zwart-op-wit'' kunt terugvinden. Je kunt natuulijk best drie maanden garantie krijgen maar minstens zo belangrijk is waaróp. Pas dan kan je daar een prijskaartje aanhangen. Mocht u meer inhoudelijke garantie details weten dan hoor ik dat graag om een gerichte indicatie te kunnen geven.