Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing motormanagement Fiat Panda 28-RJG-2

Vraag gesteld door Piek01 op 20 maart 2018

Op 2 maart 2018 hield de auto in en begon het gele lampje van het motormanagement te branden. Het is nu 20 maart en de garage heeft de storing niet kunnen oplossen. Probleem vorig jaar ook gehad na het vervangen van de distributieriem. Naar aanleiding daarvan zijn op 11 januari 2018 bij een grote beurt de Bobine met kabels en bougies vernieuwd. Inmiddels heeft de garage de computer uitgebouwd en laten controleren. Was geen probleem mee. Injectiesysteem nagezien. Waren wisselende problemen mee. Steeds storingen wissen en proberen. Tot op heden zonder resultaat. Zou er een expert contact kunnen opnemen met de garage om dit nu op te lossen? Garage van den Bergh 0104584955.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Van uw Fiat Panda gaat, sinds het vervangen van de distributieriem steeds het motormanagementlampje branden en de dealer kan de oorzaak niet vinden. U vraagt of wij de garage kunnen bellen om het probleem op te lossen.

Wij kunnen de garage niet voor u bellen en ik weet ook niet of wij de oplossing zo hebben.

U geeft aan dat het probleem ontstaan is na het vervangen van de distributieriem. Controle van de timing van de motor zou dus de eerste controle moeten zijn. Pas als de motor op tijd staat zal er verder gezocht moeten worden.

Als uw garage er niet uit komt kunt u, in overleg met uw garage, een GMTO diagnosespecialist inschakelen om de oorzaak te achterhalen.***

Reactie van Piek01:

Beste Leo, bedankt voor je reactie. Het probleem is vanmiddag gevonden. Het bleek een breukje in de kabelboom naar de injectors.