Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achterklep fiat evo 2011

Vraag gesteld door BdV1 op 24 november 2018

Geachte, achterklep van fiat evo 2011 werkt niet goed.
Nieuwe slot aangebracht, lampje kofferbak doet het niet, bij nieuwe wel. Contactpennetje bij aansluiting motorsport zat los. Door geroest?
Helaas bij nieuwe slotmotor het volgende klep open werkt slot goed en bijna of helemaal dicht weigert hij om open te gaan. Lampen gaan wel knipperen (afstandsbediening). Ik heb al geprobeerd om kabelleidingen te bewegen maar helpt niet. Vreemd dat bij open klep het wel werkt. Ook bij knop achterklep exact hetzelfde. Vriendelijke groet, Ben de Vries

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft het slot van de achterklep van uw FIAT Punto EVO uit 2011 vervangen maar ook na het vervangen werkt het slot niet goed.

Uw probleem is mij niet geheel duidelijk. Blijkbaar werkte het lampje van de kofferbak niet meer en nu het slot niet meer. Zit de bedrading correct aangesloten? Bij een juiste aansluiting gaat het lampje in de kofferruimte uit als u de klep dicht doet. Het lijkt er nu op dat de vergrendeling niet meer werkt als u de klep dicht doet. Gaat het lampje in de kofferruimte uit als u de klep sluit?

Het is helaas niet mogelijk om via dit platform vast te stellen of problemen veroorzaakt worden door corrosie. De afstandbediening lijkt correct te werken als ik uw verhaal lees. Probleem zit dus waarschijnlijk in het slot of de bedrading hiervan.

U zult echt met de auto naar een dealer moeten of bijvoorbeeld naar een GMTOdiagnosespecialist om de oorzaak van dit probleem te achterhalen.