Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat betaal ik aan wegenbelasting

Vraag gesteld door mariskazoer op 25 februari 2015

Ik heb een golf uit 2001,4 mndn geleden gekocht,helaas staat deze meer bij de garage dan voor mijn huis,nu biedt de garage mij een andere auto aan, dit is een Mercedes C 200 met kenteken PJ TV 24,automaat,benzine uit 1997, eigenaar,125.000 km.

Nu is mijn vraag doe ik er verstandig aan de Golf te ruilen voor deze Mercedes en zo ja, wat ga ik aan wegenbelasting betalen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Kennelijk heeft u met de Golf nogal pech maar de vraag is of u dat met een 18 jaar oude Mercedes niet gaat gebeuren. Kennelijk is de auto van eerste eigenaar (inderdaad vanaf 1997) met een buitensporig lage kilometerstand. Zowel voor de Mercedes als de Golf geldt: weet wat je koopt. Laat een auto zonder garantie anders eerst keuren en kilometerstand late controleren, voordat je tot de koop overgaat. Overigens laat het kenteken zien dat de Mercedes van 1996 is en kan dus feitelijk niet van de eerste eigenaar zijn.

De hoogte van de Motorrijtuigenbelasting is ook afhankelijk van de provincie. Als voorbeeld: 724 euro per jaar voor de provincie Zuid Holland. U kunt dit overigens makkelijk raadplegen op de website van de belastingdienst

Het gewicht van deze auto staat op 1280 kg.