Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vraag mbt 1.4 tsi moter VW Tiguan 2012

Vraag gesteld door RJWdB op 16 april 2018

Ik heb een occasion op het oog, dit betreft een VW tiguan 1.4 Tsi van 2012. Ik vind op internet veel verhalen dat o.a. deze motor vanaf 80.000 km veel olie kan verbruiken en dat door vuilophoping de zuigers zelfs vast kunnen lopen. De Dealer kende dit probleem bij Audi maar niet bij de Volkswagen. Kent u deze problemen en zijn deze ook bekend voor het VW blok of is deze motor voldoende betrouwbaar?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de 1.4 TSI motor bekend staat om olieverbruik.

Wat ons betreft slechts in incidentele gevallen en niet in vergelijking met de 1.8 en 2.0 TFSI motoren die hierom berucht zijn. En vanaf 2012 heeft VW ook wat modificaties doorgevoerd. Ik zie dus voor deze generatie 1.4 TSI eigenlijk geen reden om de duurzaamheid en betrouwbaarheid in twijfel te trekken.

Natuurlijk waren er in de beginjaren best de nodige TSI problemen maar die liggen gelukkig ver achter ons. Een feit blijft dat oliepeilen een verantwoordelijkheid is voor de berijder. Veel mensen gaan er vanuit dat van beurt tot beurt een goed onderhouden auto nooit wat olie zou mogen verbruiken. Dat is zeker niet vanzelfsprekend en is tussentijds af en toe bijvullen helemaal geen verontrustend verschijnsel.