Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

vervanging accu naar 3 jaar is dat normaal

Vraag gesteld door bertvanderwilk op 4 december 2017

Ik heb op 29/10/2014 een nieuwe renault Megane TCe 115 Stop en Started Limited gekocht. Nu zegt de garage dat de accu moet worden vervangen (377 euro). Is dat normaal of kan ik nog wat met garantie e.d.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het normaal is dat na drie jaar de accu vervangen moet worden.

Na krap drie jaar is dit inderdaad relatief snel. Bij normaal en gemiddeld gebruik zou een levensduur van ongeveer het dubbele minimaal wel haalbaar moeten zijn. Misschien dat de dealer u kan uitleggen waarom in uw geval de accu zo vroeg al de geest geeft. Wanneer daar geen specifieke reden voor is, is wat mij betreft tóch sprake van een buitensporig vroeg gebrek en hoop ik dat u de dealer tot een coulance regeling kan verleiden.

Het gaat inderdaad om een serieus bedrag maar de generatie accu's voor start/stop auto's zijn flink aan de prijs en vraagt ook nog de nodige extra handelingen. Het is dus niet alléén een kwestie van slechts aansluiten. Dealerprijzen liggen in de regel ook hoger dan wanneer u de universele markt op zou gaan voor een accu. Maar u zou wat mij betreft zeker uw beklag moeten doen over de tegenvallende levensduur en drukt deze uitgave behoorlijk op het onderhoudsbudget. Hopelijk is uw dealer gevoelig voor dit argument en lukt het u een tegemoetkoming in de kosten los te weken.