Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

start/stop systeem

Vraag gesteld door Mondeo2013 op 14 december 2017

start/stop systeem doet het bijna nooit

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Het start/stopsysteem van uw auto werkt niet. U vertelt niet om welke auto gaat, maar mag ik gezien uw nickname ervan uitgaan dat het om een Ford Mondeo gaat?

Het systeem werkt alleen wanneer de motor de normale bedrijfstemperatuur heeft bereikt en de buitentemperatuur tussen 0 °C en 30 °C ligt. Als het systeem een storing heeft geregistreerd wordt het uitgeschakeld.

Het systeem zet de motor niet af onder bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld als de temperatuur in het interieur nog niet de ingestelde waarde heeft bereikt. Ook bij een lage accuspanning zal het systeem de motor gewoon laten draaien bij stationair in vrij (of met de voet op de rem in Drive).

Als het bestuurdersportier is geopend gaat het systeem ook niet in werking. Zo zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan, wil het start/stopsysteem de motor afzetten.

Als het volgens u niet aan de temperaturen ligt, dan zou ik als eerste de auto laten uitlezen en de accu laten controleren. Ook kan het gebeuren dat een sensor foutieve informatie geeft, bijvoorbeeld dat het systeem 'denkt' dan het bestuurdersportier niet goed dicht zit.***

Reactie van Mondeo2013:

Erik Jan
Alvast bedankt voor jouw antwoord
Ik zal mijn Mondeo laten uitlezen