Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remlichten bij adaptive cruise control

Vraag gesteld door Nico Wolf op 3 januari 2018

Sinds kort ben in het bezit van een Mazda CX3 met adaptive cruise control. Inmiddels is de adaptive cruise control meerdere keren gebruikt en valt het corrigeren in de zin van het remmen mij wel tegen.
Mijn vraag is dan ook of bij elke rem ingreep van de adaptive cruise control de remlichten worden ontstoken, zoals bij een normale rem manoeuvre waarbij ook de remlichten worden ontstoken, indien bij iedere remingreep van de adaptive cruise control de remlichten ontsteken word het wel een zenuwachtige bedoeling voor de personen/automobilisten achter mij

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de werking van MRCC (Mazda Radar Cruise Control) van uw CX3.

De handleiding van uw auto vermeld (pag. 4-141) wat mij betreft alle informatie over de werking en ook de nodige waarschuwingen. Er zijn detectie beperkingen bij bepaalde verkeers- of weersomstandigheden. Ook de werking van de remlichten in combinatie met dit systeem wordt in de handleiding omschreven. In bepaalde situaties zullen deze niet oplichten en en worden deze dus niet bij elke ingreep ontstoken. Maar de handleiding dekt wat mij betreft de gehele lading wat het systeem wel en niet doet en de daaraan gerelateerde waarschuwingen.