Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor syst. storing Ford Focus

Vraag gesteld door whugos op 30 december 2017

Beste ANWB Experts,

Onze Ford Focus (benzine, uit 2006) geeft sinds een paar dagen af en toe in het display de tekst "motor syst. storing". In het boekje staat dat je de auto dan onmiddellijk moet stoppen en er een garage naar laten kijken.

Wat kan dit zijn? Of kan de melding slaan op veel verschillende storingen? Paar weken gelden was dynamo van auto stuk en was de accu helemaal leeg. Kan dit ermee te maken hebben? Melding staat er niet altijd.

Mag je dan echt niet meer met de auto rijden? Hoe kom ik dan bij de garage?

Bij voorbaat dank!
Groet, Hugo

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Sinds een paar dagen krijgt u een melding "motor storing" in uw display zonder dat er een waarschuwingslampje gaat branden. U vraagt wat de oorzaak kan zijn.

Alleen een melding in het display zonder waarschuwingslampje kan vele oorzaken hebben. U geeft tevens aan dat de melding niet altijd aanwezig is.

Als de storing niet aanwezig is kunt u met de auto naar uw garage rijden en daar de computer laten uitlezen. Als er waarschuwingslampjes branden op het dashboard waarvan het instructieboekje van de auto aangeeft dat u niet met de auto mag rijden kunt u het beste de Wegenwacht of uw garage bellen om ter plaatsen te controleren wat er aan de hand is.
***

Reactie van JanHB:

Beste Hugo,
Wij zouden graag horen of het probleem is opgelost en wat de oplossing was. Wij hebben namelijk exact hetzelfde probleem sinds twee maanden met onze Ford Focus, ook een benzine uit 2006.Ook de melding "motor syst storing".

Alvast bedankt,Jan