Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag ik met een Nederlandse oldtimer in de Duitse milieuzone?

Vraag gesteld door Joost_Joost op 10 februari 2017

Ik heb een benzine auto uit 1986, mag ik daarmee in Duitsland in de milieuzone komen? Wat ik er van kan vinden is dat auto's uit Duitsland een H-kenteken moeten hebben en buitenlanders een vergelijkbaar oldtimer kenteken, maar in Nederland kennen we geen oldtimer kenteken.

Mag ik dan met een auto ouder dan 30 jaar de zone in?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de milieuzones in Duitse steden met betrekking tot een oldtimer.

Milieuzone
Oldtimers met een Nederlands kenteken, met een datum eerste toelating van ouder dan 30 jaar, zijn vrijgesteld. Zij mogen dus de milieuzone inrijden zonder milieusticker.

Parkeren 
Bij het parkeren van een oldtimer in een milieuzone, moet een kopie van het Nederlandse kentekenbewijs of een FIVA Identity Card duidelijk zichtbaar geplaatst zijn. Informatie over deze Identity Card is te vinden op fiva.org en fehac.nl.

Regels wijzigen
Volgens de laatste regels mogen auto's van 30 jaar en ouder, m.a.w. alle auto’s met een datum 1e toelating van ouder dan 30 jaar, wel de milieuzone in.

Regels van milieuzones wijzigen regelmatig, op onze website wordt dit actueel gehouden.

 


***

 

 

 

Reactie van RoverEFI:
Vreemd verhaal, als ik deze site volg https://www.milieustickervoorduitsland.nl/milieusticker-en-umweltzone-in-essen/ dan kan het helemaal niet. De ontheffing is voor voertuigen met een blauwe plaat die aan zou tonen dan een auto van voor 1 jan 1978 is.

Selecteer ik mijn auto die even als de eerste vraagsteller uit 1986 is, op deze site
https://www.milieustickervoorduitsland.nl dan zegt die site dat ik geen sticker kan bestellen. Al met al niet echt geruststellend. En zoals ik het lees mag je met een dergelijk voertuig die stad helemaal niet in. En dus kan ik ook niet naar de Techno Essen show, hoewel het gebied daar buiten de milieu zone vallen, om er te komen moet je er wel doorheen.