Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoelang gaat een Volvo XC90 bj 2003 mee

Vraag gesteld door Dhr Mulder op 28 mei 2018

Ik wil een Volvo XC90, young timer, benzine 2.5 of 2.9 kopen. Vraag wat is een reeele maximale km stand die je mag verwachten van deze auto 500.000KM? Wat zijn gebruikelijke problemen van de Volvo XC90, bij ongeveer hoeveel km en wat zijn ongeveer de kosten om ze op te lossen

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een aantal vragen over de aanschaf van een Volvo XC90 benzine uit 2003.

U vraagt wat een reële km stand is die u van deze auto mag verwachten. Een redelijk te verwachten levensduur van een benzinemotor is 250.000 km. Verder is de levensduur afhankelijk van gebruik en onderhoud. Kilometerstanden boven de 400.000 km, bij normaal gebruik en onderhoud, zijn niet uitzonderlijk voor deze auto's.

Verder vraagt u naar veel voorkomende problemen bij de XC90. Op onze website vindt u een occasiontest met daarin de rubriek "dit vindt de Wegenwacht" .

Het is niet aan te geven bij welke kilometerstanden er problemen openbaren of wat dan de reparatiekosten zijn. Een aankoopkeuring kan de staat van de auto weergeven en eventueel reparaties die er aan zitten te komen. Hierbij kan ook een indicatie van de kosten gegeven worden.