Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beveiligins schakelaar koppeling van Toyota Verso-S als deze defekt is kan je niet meer starten is daar een nood oplossing voor?

Vraag gesteld door hansauto op 13 september 2016

Voorheen een Susuki Swift gehad als deze dit defekt had kon je door het stekkertje los te maken en met behulp van een paperclip een U vormen dit in het stekkertje te doen dus doorverbinden dan kon je weer starten.
Dit mag je volgens een montuur bij Toyota beslist niet doen bij een Toyota daar je dan kans maakt op schade aan de computer hij was wel bekend met het feit dat dit bij Suzuki wel kon.Volgens hem gaat dit schakelaartje nooit kapot maar in geval dat het toch gebeurt heeft u voor mij een tip om dit in noodgeval toch op te lossen of is hiervoor geen nood oplossing voor moet toch kunnen lijkt mij want door een defekte schakelaar kan je mooi niet meer starten

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of u de koppelingsschakelaar van een Toyota Verso S kunt doorverbinden in tijd van nood.

Uw garage heet gelijk, deze schakelaars gaan zeldzaam stuk.

Het is wel een aan/uit schakeling maar ook een signaalgever voor de ECU. Het doorverbinden met een paperclip, uitsluitend om te starten is geen probleem als u de paperclip gelijk weer verwijdert. Als de schakelaar stuk is werkt bijvoorbeeld de cruise control ook niet naar behoren en slaat dan niet meer af als u de koppeling intrapt.

Als de schakelaar onverhoopt toch stuk gaat kunt u het beste de Wegenwacht inschakelen.