Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toeristenbelasting, 2 keer betalen op één dag?

Vraag gesteld door Eshess op 24 maart 2017

binnenkort ga ik met de boot naar Terschelling. Ik betaal voor de overtocht toeristenbelasting. Moet ik voor de eerste overnachting weer toeristenbelasting betalen aan de verhuurder van het appartement?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U gaat met de boot naar Terschelling en moet voor de overtocht ook toeristenbelasting betalen. U vraagt of u dan voor de eerste overnachting op Terschelling wéér toeristenbelasting moet betalen.

Gemeente Terschelling
Toeristenbelasting wordt door de gemeente Terschelling geheven via het bootticket voor de eerste dag (zonder overnachting) en voor de overnachtingen op het eiland (via de logiesverstrekker). Toeristenbelasting wordt geïnvesteerd in toeristische activiteiten en evenementen, onderhoud van de wegen en fietspaden, het opruimen zwerfafval, etc.

U moet voor de eerste overnachting op Terschelling inderdaad weer toeristenbelasting betalen. De toeristenbelasting die via het bootticket wordt geheven is alleen voor de eerste dag zonder overnachting. Als u hierover meer wilt weten kunt u contact opnemen met de gemeente Terschelling.