Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbare diesel

Vraag gesteld door michel.selbach op 16 november 2016

Hoi,

Ik ben op zoek naar een betrouwbare diesel, handgeschakeld, niet te groot/zwaar (hatchback), 5-deurs, voor ongeveer 7000-8000 euro.

Wat zijn, naast de Golf, betrouwbare opties in deze prijsklasse? En aan wat voor een kilomterstand moet ik dan denken?

Bedankt alvast!

Michel

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een betrouwbare diesel.

Binnen het middenklasse hatcback segment is de naast de Golf uiteraard óók de Seat Leon een geschikte kandidaat. Verder zeker óók de Ford Focus en Opel Astra. Een Renault Megane van rond de 6 jaar oud binnen het genoemde budget is ook nog een kanshebber.

Wat kilometrage betreft zou tot 150.000-175.000 wel zo'n beetje de maximale tellerstand moeten zijn. Vooral wanneer u de intentie heeft er nog de nodige duurzame en betrouwbare jaren mee vooruit te willen. Ik wil wel de voorkeur uitspreken voor een transactie mét 6 maanden Bovag garantie. Een diesel heeft zeker de reputatie duurzaam en betrouwbaar te zijn maar een gebrek aan het brandstofsysteem of turbo is ook weer niet héél uitzonderlijk. 6 maanden garantie als stok achter de deur is dan wel zo safe.***

Reactie van michel.selbach:

Beste Jos,

Bedankt voor dit zeer duidelijke antwoord, daar kan ik zeker wat mee!

Kan je toevallig ook nog enkele betrouwbare autobedrijven aanraden in de omgeving Arnhem-Nijmegen?

Gr,

Michel***

Reactie van Jos van der Drift:

De voorkeur gaat wel uit naar een Bovag bedrijf voor ook wat meer consumenten bescherming. Een specifieke aanbeveling voor 'n bedrijf heb ik niet. U kunt wel op onze website garage reviews bekijken op basis van klantenervaringen.***

Reactie van michel.selbach:

Bedankt!

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van de Opel Corsa en de Seat Ibiza? (Diesels)

Ik kom deze twee types zeer veel tegen in het prijssegment waarin ik zoek.

Gr michel***

Reactie van Jos van der Drift:

De Corsa en Ibiza vallen onder de middenklasse maar zijn zeker geschikte alternatieven. Wat betreft de rijeigenschappen komen die redelijk in de buurt van vergelijkbare middenklassers. Overigens zijn de Ford Fiesta en VW Polo directe concurrenten en mogen niet op het lijstje ontbreken.