Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

na reparatie distributie-riem: kapotte startmotor en uitval raam- en spiegel-bediening

Vraag gesteld door Citroen C5 schok? op 16 oktober 2016

Nadat de distributie-riem (C5-diesel 8 jaar) weigerde functioneerde de startmotor en raambediening en buitenspiegel.
Tijdens de reparatie belde de garage dat de startmotor niet goed werkte en vervangen moest worden. Bij proefrijden bleek de raambediening niet te werken en later tevens de buitenspiegel niet te werken. Garage zegt dat vervanging nodig is.
Nog later blijkt ook de (apart aangelegde) bluetooth-unit(radio) niet meer te werken en de bediening van het schuifdak is veranderd: sluit niet meer automatisch.
Vraag is: te hoog amperage/voltage bij starthulp= elektrische schok?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw Citroën vertoont elektrische storingen na de vervanging van de distributieriem en de startmotor. Het is onbekend of er bij de reparaties (al dan niet door verkeerd handelen) complicaties hebben plaatsgevonden die nu voor storingen zorgen in het elektrisch circuit.
Als u hier richting garage iets mee wilt, zal er een onderzoek moeten plaatsvinden wat er precies is gebeurd en waardoor de storingen worden veroorzaakt. Het is de vraag of een diagnose-expert een dergelijke conclusie zal trekken die ook is hard te maken. Bovendien is de garage alleen verplicht te vergoeden als óók wordt vastgesteld dat ze verkeerd hebben gehandeld.