Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik zie de parkeerlijnen niet

Vraag gesteld door Iris85 op 14 juni 2018

Hallo allemaal,
Als ik ga parkeren (fileparkeren of in vakken) dan zie ik de lijnen niet, die ik moet gebruiken om te kijken of ik recht sta. Mijn spiegels zijn zo afgesteld dat ik de klink van de bestuurders deur zie en de deur er achter. Aan de rechterkant idem dito. Ik ben ong. 1.64 m en heb geen stoelverhoging (auto is een Fiat Panda uit 2004). Ik heb laatst wel mijn spiegels zitten verstellen om te kijken of het hielp. Nu was dan alleen het probleem dat ik andere belangrijke wegdelen (voor het inhalen) niet meer goed zag.
Is het zo dat mijn spiegels toch niet goed staan? Of ben ik gewoon te klein en kan ik daarom de lijnen niet zien?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Iris

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een oplossing voor het zien van de parkeerlijnen.

Het is niet gebruikelijk dat u deze zou moeten kunnen zien middels uw zijspiegels. Bij een enkele moderne auto's springt de spiegel wel in een bepaalde stand bij inparkeren maar dat is nog redelijk uitzonderlijk. Veel moderne auto's beschikken ook over een achteruitrijcamera als handig hulpmiddel. Maar voor het parkeren tussen de lijnen bestaat voor uw generatie Panda geen hulpmiddel en komt het parkeren dus aan op goed oriënteren op de lijnen en afmetingen van het parkeervak, voorafgaand aan het inrijden. Dat is eigenlijk zoals het bij iedereen gaat zonder hulpmiddelen.

U zou nog wel kunnen overwegen een achteruitrijcamera te laten installeren die een duidelijk beeld geeft van wat er achter de auto plaatsvindt. Zo kunt u heel gemakkelijk en veilig een parkeeraktie uitvoeren.***

Reactie van Iris85:

Beste Jos,

Bedankt voor uw antwoord. We gaan een deze maanden op zoek naar een nieuwe auto. Dus die achteruitrijcamera gaat hem in deze auto niet meer worden. Wat bedoelt u nu precies met oriënteren? Dat ik even wat van mijn stoel af moet komen, de lijnen moet bekijken en op die manier de auto recht parkeren (of wat ik ook vaak doe is de deur openen en zo de lijnen controleren) of bedoelt u wat anders?***

Reactie van Jos van der Drift:

Met oriënteren bedoel ik de positie die je inneemt t.o.v. het parkeervak voor je gaat inparkeren. Maar een rijschoolhouder heeft een duidelijk instructiefilmpje met tips over fileparkeren en achteruit in een vak. Wellicht dat dit verhelderende instructies zijn.