Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Als mijn Kia cerato langer dan 6 uur heeft stilgestaan, start hij niet. Wel na 1 minuut wachten. Er zijn geen foutcodes.

Vraag gesteld door Han H op 29 augustus 2016

5 garages kunnen de oorzaak niet vinden. Het is niet de luchtmassameter. Het is niet de accumulator. Het probleem doet zich al meer dan een jaar voor. In de winter is het een paar maanden wel goed gegaan. Ik heb ook een nieuw accu. De startmotor loopt goed. De laatste garage adviseerde om de benzine-injectoren te laten schoonmaken/vervangen. Is dat een schot in het duister?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het startprobleem van uw Kia Cerato.

Het is wel een opmerkelijke storing. Ik kom nergens een soortgelijke klacht tegen en het feit dat al 5 garages hiermee in de weer zijn geweest bewijst wel dat het een zoekplaatje is. Het schoonmaken van de injectoren is een wilde gok. U zou nog kunnen overwegen een reinigingsmiddel bij de tankinhoud toe te voegen. Dat is in ieder geval 'n stuk goedkoper en het gokje wel waard.

Wat misschien ook een overweging zou kunnen zijn is dit probleem te laten onderzoeken door een GMTO diagnose specialist. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven met het vinden van dit soort storingen als dagelijks werk. Voor een adres bij u in de buurt zie alle GMTO Diagnose Specialisten.