Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagwaarde obv koerslijst Lexus is200 automaat 10/1999 voor BMP aangifte

Vraag gesteld door Dagw. Lexus is200 aut 99 op 26 januari 2015

Via de on-line raad te plegen koerslijsten komt mijn dagwaarde van de auto niet naar voren. Ik ben bezig met de aangifte BPM bij de belastingdienst.

De dagwaarde van de auto moet ik aantonen met een in de branche gebruikelijke koerslijst. Deze geeft de historische verkoopwaarde en de inkoopwaarde aan in Nederland door een handelaar. Ik moet de meest recente koerslijst van de auto opsturen of als de auto er niet tussenstaat ook een minder recente koerslijst.

Kunnen jullie me helpen?

Het betreft een:
Lexus is 200, basis, automaat4, metalic lak. datum eerste toelating 21 oktober 1999, 52.120km op de teller.

Met de koerslijst kan ik de aanvraag compleet maken en mijn kenteken voor de auto krijgen.

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groeten,

Jack Geerlings

06-24362094
j.p.geerlings@gmail.com

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Een Koerslijstprijs is voor een auto ouder dan 12 jaar niet beschikbaar.Wanneer het in uw geval gaat om de dagwaarde en handelswaarde van een auto van bijna 16 jaar, zou u de auto kunnen laten taxeren. U zou een beëdigd taxateur de opdracht kunnen geven een taxatierapport op te stellen.***

Reactie van Dagw. Lexus is200 aut 99:

De auto is 15 jaar oud. Een minder recente koerslijst voldoet ook voor de belastingdienst als die niet on-line te krijgen zijn. Zie ook toelichting BPM aanvraag van de belastingdienst.

Ik heb contact opgenomen met de belastingdienst en deze heeft me aangeraden contact met de ANWB op te nemen om deze op te vragen.

Ik moet deze minder recente lijst meesturen als bijlage voor de BPM-aanvraag en invoeren in het on-line reken-programma van de BPM aanvraag. Daarna krijg ik een kentekenpas en kan nummerplaten laten maken voor op de auto.

Hebben jullie een minder recente koerslijst waar de auto op staat en kunnen jullie me die toesturen?

Een taxatie laten doen is wat overdreven vind ik voor een auto van 15 jaar oud zeker voor de prijzen die ze daar voor vragen.***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik zal u via e-mail het e.e.a. toesturen. Hopelijk kunt u daarmee verder. Overigens lijkt mij het BPM restant gunstiger wanneer u dat doet op basis van het oorspronkelijke BPM bedrag. Het restantbedrag zal vermoedelijk niet meer dan 200 euro bedragen. Op basis van de handelswaarde zal het restantbedrag hoger zijn.