Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aanhang verlichtingsbalk geeft knipperlicht fout bij remmen

Vraag gesteld door Sotocom op 23 mei 2017

wat kan het probleem zijn: Nieuw verlichtingsbalk gekocht bij de bouwmarkt met 7 polige stekker. Auto is voorzien van 13 polig Multicon stopcontact. Nu als ik een richting aanwijzer uitzet links of recht, doet deze het gewoon. Maar zo gouw ik de rem in druk en de rem lichten gaan branden, begint het richting signaal storing te geven, en op de balk gaan de richting en de remverlichting knipperen

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een verlichtingsbalk gekocht voor op de aanhanger met een 7 polige stekker. Uw auto is voorzien van een 13 polig stopcontact. Als u de richtingaanwijzers en de remmen tegelijk bedient ontstaat er een storing.

Als u de richtingaanwijzer uitzet werkt die gewoon. Als u nu de rem intrapt ontstaat er een storing en gaan de remlichten ook knipperen.

Het betreft hier hoogst waarschijnlijk een massa probleem. Als het probleem zich alleen voordoet met de verlichtingsbalk dan zit het probleem in de verlichtingsbalk. Omruilen voor een ander exemplaar is dan de oplossing.

Als het probleem zich ook voordoet met een andere 7 polige stekker moet het probleem in het stopcontact van de auto gezocht worden.